Dekor

Adventi naptár s. k. – 6 mutatós ötlet

Egy-egy jól eltalált meglepetéssel nem csak a gyerkőcöknek szerezhetünk örömöt. Adventi naptáraink simán bevethetők idősebb korosztály ellen is!

 Last minute megoldások

Ha nincs kedved alapanyagokért rohangálni, a pepecselés sem a te műfajod, és az idő is szorít, két tippünk is van, hogy kerülhetsz ki a csávából.

1. Papírtasakok

Szükséged lesz pontosan 24 darab natúr színű papírzacskóra vagy néhány ív csomagolópapírra, amiből elkészítheted ezeket. Ha nem egyforma papírból készülnek, az sem probléma, sőt!

Adventi naptár sk. - 6 mutatós ötlet

Elkészítés:
1. A papírból vágjunk ki különböző méretű téglalapokat, ezekből hajtogathatunk és ragaszthatunk tasakokat.  
2. Vágjunk ki fotókartonból vagy maradék filcanyagból, textilekből csillagokat, harangokat, szíveket és fenyőfákat, amelyeket ragasztóval vagy cérnával (az öltéseket akár elég csak imitálni) rögzíthetünk a zacskókra. Ne felejtsünk el számokat is pingálni rájuk!
3. A tasakokat töltsük meg ajándékokkal, hajtsuk le a végüket, és fogjuk össze csipesszel vagy ragasszuk le matricával!

2. Ajándék borítékolva

Szintén pofonegyszerűen elkészíthető meglepi a borítékokba rejtett ajándék. Persze a terjedelem itt némileg korlátos, plüssállatot tuti nem fogunk belepréselni, így ezt a verziót inkább gyereklelkű felnőtteknek ajánljuk. Színház-, mozijegy, otthon „beváltható” kényeztetőkuponok, titkos kívánságok kerülhetnek a kis borítékokba.

Adventi naptár sk. - 6 mutatós ötlet

Az egyetlen nehézség talán könnyen hajlítható, vékony drótot felkutatni a lakásban – ezeket kell 10-15 centis darabokra vágni, majd úgy meghajlítani a végüket, hogy szív alakot formázzanak, és közéjük tudjuk csíptetni a borítékokat. Ezután már csak pár szem piros almára lesz szükség – ezekbe szúrhatjuk bele a drótokat. A borítékokra fel is firkanthatjuk a számokat, de ha a környezettudatosság jegyében többször szeretnénk használni őket, elég, ha egy csipesszel rögzítjük azokat a borítékhoz.

Tipp: Nem kell 24 almát feláldozni, és 24 drótocskára sincs szükség, hiszem a megürült helyre jöhet mindig egy újabb boríték.

 Bedobozolva

3–4. Eljött a remek alkalom, amikor végre megszabadulhatunk a régóta gyűjtögetett kisebb-nagyobb dobozainktól. Gyufásdoboztól kezdve az ékszeres és kozmetikumos dobozokon át mindent felhasználhatunk, csak egy pofás csomagolópapírra lesz szükség. Rejtsünk el bennük apróbb meglepetéseket, majd csomagoljuk be őket egyenként, mintha csak miniatűr ajándékcsomagok lennének.

Tipp: Ha nincs kéznél kellő számú doboz, ötvözzük az előző megoldással, és használjunk borítékokat is!

Akaszthatjuk őket a csillárra...
Akaszthatjuk őket a csillárra…

... vagy egy direkt erre az alkalomra összetákolt „mű-fenyőfára”.
…vagy egy direkt erre az alkalomra
összetákolt „műfenyőfára”

 Tündöklő naptárak

5. Aranyos tölcsérek

Adventi naptár sk. - 6 mutatós ötletEzt a csodaszép adventi naptárt bárki pillanatok alatt elkészítheti – különösebb kézügyességet nem igényel, viszont nagyon mutatós, és a gyerekek áhítattal fogják leemelgetni a kis csomagokat.

Így készül:
Rajzolj meg egy tetszőleges méretű A alakzatot (szétterített legyezőre emlékeztessen, ha elkészült), amelynek a két szárát összekötő vonal kissé ívelt legyen. Ezt a sablont helyezd egy fehér papírra (a legjobb az átlátszó pauszpapír), rajzold körbe, majd vágd ki! Figyelj arra, hogy hagyj rá egy keskeny szélt, ahol össze lehet ragasztani a tölcsért! Egyszerre több papírt is egymás alá helyezhetsz, így gyorsabban elkészül a 24 tölcsérforma.

Formálj tölcsért az A alakzatokból, és a tölcsér egymásra hajló széleit ragaszd össze! Egy kis ideig tartsd összenyomva a ragasztott részt, hogy a tölcsér egyben maradjon.

Egy iratlyukasztó segítségével üss rajtuk egy-egy lyukat, húzz át rajtuk egy szalagot, ezzel tudod majd felakasztani őket. A tölcsérekre ragassz mini-tortaalátéteket, ezekre pedig aranyfestékkel rajzold meg a számokat, és várj egy kicsit, amíg megszáradnak.
Végül minden egyes tölcsért tölts meg apró édességekkel, ajándékokkal!

6. Nosztalgikus csipkecsodák

A csipkék adják meg a báját ennek az adventi naptárnak. Szükség lesz még poharakra, fagyis- vagy desszerteskelyhekre, ezeket béleld ki vagy fogd körbe különböző méretű és mintájú csipkével, aztán mehetnek is bele a szépen becsomagolt meglepetések.

Adventi naptár sk. - 6 mutatós ötlet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top