Dekor

Lemásolták Victoria és Albert 161 évvel ezelőtti karácsonyi terítését

Bárki saját szemével nézheti meg hogyan karácsonyozott Viktória és Albert herceg a windsori kastélyban. A rekonstruált, 1850. december 24-es "viktoriánus karácsony" 2012. január 28-ig lesz megtekintető.

Korabeli leírások és levelek alapján állították össze szakértők, hogyan is festhetett 161 évvel ezelőtt a királyi kastély az adventi időszakban. Bár az angol királyok már a 12. század óta a Berkshire megyében található windsori kastélyban ünnepelték a karácsonyt, a mai formában ismert nagy, modern ünnepeket Viktória és Albert vezette be.
 
A pár híres volt egymás iránt érzett szeretetéről, és az ünnepi időszakban csak újabb lehetőséget láttak arra, hogy mindezt még jobban kifejezzék, és nem csak szavakban.

Lemásolták Victoria és Albert 161 évvel ezelőtti karácsonyi terítését

„Szeretett Albertem előbb a fához és az asztalhoz vezetett engem, amelyet számtalan ajándék borított, tényleg túl sok. Csodálatos volt!” – jegyezte fel aznap a királynő a naplójába, aki német szokás szerint szenteste ajándékot cserélt férjével.
 
Az Oktogon Teremben tartott ünnepség fő látványossága a csillárra felerősített központi karácsonyfa volt, az ajándékokat pedig az előre bekészített asztalokra tették, amelyek közepén ugyancsak feldíszített fák álltak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top