Dekor

2 last minute karácsonyi ajtódísz

Már egyetlen tobozból is kedves karácsonyi dekorációt készíthetünk, akár az utolsó pillanatban is. Megmutatjuk, hogyan!


2 last minute karácsonyi ajtódíszMézeskalácsos ajtódísz

– Fenyővel bevont koszorú, Ø 25 cm
– Kockás textilanyag
– Tű, hímzőfonal
– Olló
– Kiszúróforma
– Kartonpapír, ceruza
– Tömőflíz vagy vatta
– Mintás szalag, 4 cm széles, 80 cm hosszú
– Kockás szalag akasztónak
– Mézeskalácsfigurák

A kiszúróformát helyezzük a papírra és rajzoljuk körbe. Vágjuk ki a mintát, és az így kapott mintasablont helyezzük a textilre, és ismét rajzoljuk és vágjuk körbe kétszer. Ugyanígy járjunk el a tömőflízzel is, de ezekből mintánként csak egy darabra lesz szükség. A két formára vágott textilanyagot helyezzük egymásra a színükkel kifelé és közéjük helyezzük a flízt. Pelenkaöltéssel varrjuk össze körben a formát. A mézeskalácsokat és a textilmintákat kössük át piros szalaggal és rögzítsük a koszorúra tetszés szerinti sorrendben. A koszorú tetejére kössünk egy szép nagy masnit és egy megfelelő hosszúságú akasztót.

Ötlet: Tökéletes az összhang, ha textilanyag és a mézesek formája páronként azonos.

2 last minute karácsonyi ajtódíszKarácsonyi angyalka

–  Toboz, 15 cm-es
–  Rafia
–  Fagolyó, Ø 3 cm
–  Piros kockás szalag, 60 cm hosszú, 4 cm és 1 cm széles
–  Ragasztópisztoly
–  Piros szaténszalag, 3 mm széles

Fűzzünk a fagolyóba 30 cm hosszú, 1 cm széles kockás szalagot, majd hajtsuk ketté és a másik végét fűzzük át ismét a golyón. A szalag két végére kössünk csomót, ez lesz az akasztó, a csomónál a golyót ragasszuk a tobozra. Készítsünk a 4 cm-es kockás szalagból masnit és kössük át a piros keskeny szalaggal. Ragasszuk a masnit a toboz és a fagolyó közé. Ez lesz az angyal szárnya. Fogjuk kis csomóba a rafiát, kössük át a keskeny kockás szalaggal és ragasszuk a szárnnyal ellentétes oldalra „nyakkendőnek”.

Ötlet: Az angyalt többféle méretben és színben is elkészíthetjük. Ablak- és ajtódíszként is szépen mutat.

2 last minute karácsonyi ajtódíszCikkünk a Cser Kiadó gondozásában megjelent Natúrdíszek karácsonyra című könyv alapján készült.
Szerző: Radics Mária

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top