Dekor

Trükkök, hogyan varázsold
könnyedén ünnepi hangulatúvá
az otthonod

Neked miről szól a karácsony? A családról? A békéről? A sütikről? A ragyogó fényekről? Vagy esetleg az ajándékokról? Az IKEA segíteni szeretne abban, hogy az idei ünnepek a hangulatos otthonról, az apró, kedves meglepetésekről, a különleges dekorációról is szóljanak. Ehhez adunk olyan tippeket, amelyekkel könnyedén ünnepi hangulatot kölcsönözhetsz az otthonodnak Te is!

Trükkök, hogyan varázsold könnyedén ünnepi hangulatúvá az otthonodNem kell sem sok pénz, sem sok idő ahhoz, hogy karácsonyi köntösbe bújtasd a lakásod. Az IKEA microsite-jával ihletet meríthetsz ahhoz, hogyan rendezd be vendégvárásra, ajándékozásra, a karácsony meghitt megünneplésére az otthonodat.

Nagyon kedves gesztus, ha tátikát készítesz piros szalvétából, és az ünnepi asztalra mindenki tányérjába teszel egyet, mielőtt megérkeznek. Az apró ajándékok éppen beleférnek! Értékelni fogják, ha ízléses terítékkel várod vendégeidet. Csak egy fehér terítő, mécsesek, csomagolópapír tányéralátétek, színben hozzájuk illő szalagokkal csokorba kötött evőeszközök, és a borospohár szárára egy-egy pici díszgömb kell, és már jöhetnek is az ínycsiklandó téli finomságok az asztalra!

Egyszerű, mégis látványos, ha az asztali dekoráció színéhez illő, nagyobb méretű díszgömböket kötsz vastag díszszalaggal egy csomóba, és a mennyezeti lámpára akasztod őket.

Hogy még hívogatóbb legyen az otthonod, a báránybőröket (akár mű, akár igazi darabok) most ne a padlóra, hanem a széktámlákra tedd! A pihe-puha székekből egyik vendéged sem akar majd felkelni.

Trükkök, hogyan varázsold könnyedén ünnepi hangulatúvá az otthonodAz üres falfelületeket is feldíszítheted. Csak akassz egy üres képkeretre diszkrét karácsonyfadíszeket – kisebb méretűeket, jó sokat – kötözőszalag segítségével!

A gyertyafény karácsonykor elengedhetetlen. Akár teamécsest, akár hosszúkás gyertyákat egy csokorban, vagy vastag tömbgyertyákat és illatosított mécseseket gyújtasz üvegtartójukban – a meghitt, ünnepi fény garantált! Elhelyezhetsz belőlük néhányat az asztalon vagy az ablakpárkányon – de megteheted ugyanezt LED izzókkal is.

Ennyi elég, hogy ünnepi hangulatúvá varázsold a környezeted. Mert a karácsony a meghitt otthonról is szól, ugye?

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top