Dekor

8 karácsonyi dekorációs sablon hópehely ablakdíszek készítéséhez

Selyempapírra könnyedén és egyszerűen rajzolhatsz karácsonyi sablonokat, melyekből káprázatosan szép ablakdíszeket vághatsz ki pillanatok alatt. Mutatjuk, hogyan hajtogass, hogyan rajzolj és hogyan vágj.

Csodaszép karácsonyi hópehely ablakdíszeket készíthetsz selyempapírra rajzolt sablonok segítségével, melyeket végül csak körbe kell vágnod a vonalak mentén. Mutatjuk a hajtogatás lépéseit, a többi már gyerekjáték. Galériánkban további karácsonyi dekorációs sablont találhatsz.

Így hajtogasd a karácsonyi dekorációs sablonhoz a selyempapírt

9 karácsonyi dekorációs sablon hópehely ablakdíszek készítéséhez

Ahogyan az ábrán is látható, első lépésben az A4-es méretű – lehet kisebb, nagyobb is – papírlapot vízszintesen magad elé téve, hajtsd annak jobb alsó sarkát a szemközti élhez úgy, hogy kapj a papírból egy háromszöget és egy téglalapot.

A második lépésben a háromszöget hajtsd félbe, így egy ház formát kapsz. (A háromszög felső csúcsát ráhajtod a szemközti élre.)

A következő lépésben a háromszög felső csúcsához hajtsd be mindkét oldalról a papírt, hasonlóan, mintha repülőt hajtogatnál, majd vágd le a papírlap alsó felét, amelyre eddig sem volt szükség, úgy, hogy ismét egy háromszöget kapj. A karácsonyi hópehely sablonjának hajtogatásával valójában el is készültél.

Rajzold meg a karácsonyi dekorációs sablont

9 karácsonyi dekorációs sablon hópehely ablakdíszek készítéséhez

Javasoljuk, a vonalakat ceruzával rajzold, ha valamelyik mégis fölösleges lenne, akkor könnyedén ki tudod radírozni a karácsonyi papírdekorációról.

Valójában szinte teljesen mindegy, hogyan rajzolod meg a vonalakat, a lényeg csupán, hogy az ábrának megfelelő irányba helyezd el a lapon azokat. Ollóval vágd körbe a lapot a vonalak mentén, majd hajtogasd szét a sablont, és ámulj, milyen csodaszép karácsonyi dekorációt készítettél mindössze 10 perc alatt.

További ötletek karácsonyi dekorációs sablonokhoz

Megnézem
Összes kép (1)

Válogass még a karácsonyi dekorációk, sablonok között az NLCafén

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top