Dekor

15 imádni való karácsonyfadísz filcből

Megláttuk és azonnal megszerettük ezeket a karácsonyfadíszeket. Közreadjuk az elkészítési útmutatót és még további ötleteket. Díszítsd idén a karácsonyfát a magad készítette filcdekorációval.

Első hangzásra furcsának tűnhet filcből karácsonyfadíszeket készíteni, mégis arra biztatunk, próbálkozz meg vele. Hogy miért? Például mert több előnye is van a boltokban kapható díszekkel szemben:

  • könnyű, így a kis fák ágait sem húzza le,
  • némi fantáziával és kézügyességgel olcsón és gyorsan elkészítheted,
  • törhetetlenek és egyediek,
  • imádni valóan bájosak,
  • és mert nemcsak a gyerekek rajonganak a vidám karácsonyfadíszekért.
15 imádni való karácsonyfa dísz filcből

Így készíthetsz magad filcből karácsonyfadíszeket

Bármilyen színű filcből készíthetsz karácsonyfadíszt. Az útmutatóban látható fenyőhöz a fehér mellett zöldet is választhatsz.

15 imádni való karácsonyfa dísz filcből

A papírra vonalzó segítségével megrajzolt háromszögből és négyzetből álló fenyősablont helyezd az anyagra és rajzold körbe. Lehetőleg cakkozott élű ollóval vágj díszenként kettő darab formát.

15 imádni való karácsonyfa dísz filcből

Piros vagy bármilyen neked tetsző színű vékonyabb fonallal varrj az egyik fenyő közepébe apró gombócokat, majd helyezd rá a másik fenyőformát, gombostűvel rögzítsd, hogy ne csússzanak szét. Varrd körbe, de az alsó szélét még hagyd nyitva.

15 imádni való karácsonyfa dísz filcből

Műanyag pálca vagy kiskanál segítségével töltsd meg a filcből készített karácsonyfadísz belsejét vattával, végül varrd be a szabadon hagyott oldalt, és varrj a csúcsra akasztót a fonalból.

Meríts ötletet további karácsonyfadísz készítéséhez a galériából

Megnézem
Összes kép (1)

További karácsonyfadísz témájú cikk az NLCafén

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top