Óriási pénzösszeget, közel 72 milliárd forintot nyertek a karácsonyi lottón egy spanyol cég dolgozói

nlc | 2020. December 22.
A cég a koronavírus-járvány miatt szinte válságba került, de most majdnem minden dolgozója rengeteg pénzhez jutott.

Mintegy 200 millió eurót, azaz 72 milliárd forintnak megfelelő összeget nyertek kedden az El Gordo (A kövér) nevű hagyományos spanyol karácsonyi lottón.

A boldog nyertesek egy, a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került autóipari cég dolgozói lettek. 

Az Industrias Teixedó vállalat elnöke a spanyol közszolgálati televíziónak elmondta, hogy véletlenszerűen választotta ki a 72897-es számsort, amelyet közösen játszottak meg a munkatársak és amely végül főnyereményt ért. – írta meg a HVG.

A spanyol karácsonyi lottó jellegzetessége, hogy egy számból sok szelvényt adnak el, így lehetnek többen is a fődíj nyertesei. Ezúttal is így történt, az idei főnyereménynek örültek például Granadában, Madridban és Punta Umbríában is.

Bár nagy lehetett az öröm, a koronavírus miatt jóval visszafogottabban zajlott idén a nagy múltra visszatekintő karácsonyi lottó körüli ünneplés. Az egészségügyi korlátozások a sorsolásra is hatással voltak, 1913 óta először közönség nélkül húzták ki a számokat a San Ildefonso általános iskola diákjai a Királyi Színházban (Teatro Real). A gyerekek a sorsolás idejére levehették magukról a maszkot, mivel a számokat és a hozzájuk tartozó nyereményt is énekelve mondják be a húzás után.

(HVG)

Kiemelt kép: Pixabay

Még több érdekesség nyereményekről:

Exit mobile version