nlc.hu
Szabadidő

Bizarr nyeremények

Válást és mellnagyobbítást is sorsoltak már nyereményjátékon

Kinek egy hajvágás Ronaldóval, kinek 25 méter aszfalt jutott, az emberi koponya viszont végül nem talált gazdára...

Bármennyire bizarrnak tűnnek is ezek a nyeremények, akadtak olyanok, akik versenybe szálltak értük.

Pénz válásra

Az azóta már megszűnt MaritalAffair.co.uk szeretőkereső oldal 2012-es nyereményjátékán egy válást, egészen pontosan annak anyagi fedezetét lehetett megnyerni. A sorsolásra mintegy kétszázan jelentkeztek, tehát jócskán volt rá érdeklődés, a szerencsés nyertes pedig egy Hayley Wakenshaw nevű newcastle-i férfi lett, akinek 1800 angol font értékben állták a válását.

Kecskefarm

Egy alabamai kecsketenyésztő házaspár, Leslie és Paul Spell egy nap úgy döntöttek, Costa Ricába költöznek, hogy ott kecsketenyésztést tanítsanak a helyi misszionáriusoknak. Saját kecskefarmjukat viszont nem eladásra hirdették meg, hanem egy nyereményjátékon akarták továbbadni, melynek a bevételéből finanszírozták volna az utazásukat. A nevezőknek 150 dollárt kellett fizetniük és legfeljebb 200 szóban megírni, hogy miért ők lennének a legalkalmasabbak arra, hogy továbbvigyék a farmot. A házaspár 2500 nevezőre számított, így térült volna meg a gazdaság ára, ám közelítőleg sem jelentkeztek ennyien, így végül mindenki visszakapta a nevezési díjat és a farmot senki sem nyerte meg.

Kecske

Illusztráció: Pexels

Emberi koponya

A taxidermiával foglalkozó Weird & Wonderful weboldal egyéves fennállásának alkalmából szervezett nyereményjátékot, melynek fődíjaként egy valódi, emberi koponyát ajánlottak fel. Bár akadtak néhányan, akik versenybe szálltak a bizarr nyereményért, ám az ötlet még a taxidermia iránt érdeklődők körében is inkább kiverte a biztosítékot. A tiltakozás hatására a játékot végül le is kellett fújni.

Mellnagyobbítás

A Calgaryban működő Amp rádióállomás hallgatói 2011-ben egy 10 ezer dollár értékű mellnagyobbításért szállhattak versenybe. A 18. életévüket betöltött jelentkezőknek egy fotót kellett küldeniük magukról és meg kellett írniuk, miért nekik van a legnagyobb szükségük a plasztikára. A nevezők közül a rádió zsűrije választotta ki a 10 legígéretesebbet, közülük pedig a hallgatók dönthették el, ki legyen a nyertes. A nyereményt végül egy transznemű nőnek ítélték oda. 

Szilikon implantátum

Illusztráció: Profimedia

Hajvágás Ronaldóval

Christiano Ronaldo 2015-ben a Artists for Peace and Justice nevű szervezettel összefogásban jótékonysági nyereményjátékot hirdetett. A fejenként 10 dolláros nevezési díjakból befolyt összeget a Haiti legszegényebb közösségeiben élők oktatásának támogatására ajánlották fel. A játék nyertese elkísérhette Ronaldót a Real Madrid Barcelona elleni mérkőzésének napján ebédelni, majd a fodrászhoz, ahol testközelből nézhette végig, hogyan készül a sztárfocista frizurája, végül pedig este a VIP-páholyból nézhette végig a meccset. Ugyanitt a futballista aláírt alsónadrággal ajándékozta meg azokat, akik legalább 2500 dollár értékben adakoztak a nemes célra.

Aszfalt és borjú

Egy Ziancsurinszkije Zori nevű, baskíriai újság egy szarvasmarha borjút és 5 tonna aszfaltot sorsolt ki néhány héttel ezelőtt az előfizetői között. A főnyereményt egy Lilija Akcsurina nevű asszony ütötte meg, akinek a háza mellett azóta már le is terítették a 25 méternyi aszfaltot. Azóta a falujában csak Aszfaltkirálynőként emlegetik. A borjút egyelőre még nem vette át, és dönthet úgy is, hogy később sem viszi haza, inkább eladja.

Mik vannak!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top