Karácsonyi asztalterítés – 5 fényűző ötlet

Dorka | 2021. November 18.
A karácsonyesti teríték az ünnepi dekoráció egyik leglényegesebb eleme. Egy stílusosan, esztétikusan megterített és feldíszített asztal tovább fokozhatja a meghitt hangulatot, és még kellemesebbé teheti az ételek élvezetét.

Hófehér elegancia

Ha az ünnepi asztalon az egyetlen szín a fehér, esetleg a visszafogott nyers vagy halványsárga, ezzel nagyon elegáns hatást érhetünk el. Ráadásul egy hómentes karácsonyt magunk is fehérré varázsolhatunk a megfelelő ünnepi terítékkel és az egyéb kiegészítőkkel.

Mintha az étkezőben is havazna (fotó: Profimedia)

Ha valódi fehér karácsonyt szeretnénk, az asztalra csak fehér színű tárgyak kerüljenek, kezdve az étkészlettől a szalvétákon és a futókon át a gyertyákig és egyéb asztaldíszekig. Nemcsak az asztalt díszíthetjük fel, hanem a székeket is ünnepélyesebbé varázsolhatjuk egy különleges huzattal vagy egy szép párnával.

Nem lesz egyhangú! (fotó: Profimedia)

Névre szóló gömbök

Használjunk elegáns kiegészítőket a terítékhez, mint például ez a rendhagyó ültetőkártya. Most új szerepet oszthatunk néhány gömbre, hisz remek ültetőkártya készülhet belőlük. A névvel ellátott kartonokat lyukasszuk át, és egyszerűen kössük rá, vagy tűzzük bele a gömb tetején lévő akasztóba, majd ültessük őket egy-egy színes minyonpapírba.

Elegáns megoldás lehet, ha gömbökkel jelöljük, ki, hová üljön az ünnepi asztalnál (fotó: Profimedia)

Aranyló csillogás

Az aranyszínű festékkel lefújt diók és fenyőtobozok egyszerű, mégis tökéletes díszként kerülhetnek az asztalra, stílusosan kiegészítve az aranyszínben pompázó ünnepi terítéket.Különleges és elegáns megoldás az arany-fehér színek kombinációja. A fehér tányéron tiszta és hatásos látványt nyújt az aranyszínű szalaggal átkötözött textilszalvéta. A csillogó mécsesek lángja bensőséges hangulatot varázsol az ünnepi asztal köré.

Aranyban úszó asztal (fotó: Profimedia)

Színkavalkád

Kreatívan, ugyanakkor ízlésesen összeválogatva több, egymástól eltérő színt, pompás karácsonyi ruhába öltöztethetjük az étkezőasztalt is. Dekorációnak válassz az étkészlettel színben harmonizáló gömbdíszeket és vörösen izzó bogyókoszorút.

Ne féljünk a színektől (Fotó: Profimedia)

Hagyományos pirosban!

A régi bútorokkal berendezett, komor hangulatú szobába is melegséget lop a bordó abrosz, amelyen jól érvényesülnek az aranylóan csillogó evőeszközök és az üvegpoharak. A terítéket tökéletesen kiegészíthetjük örökzöldekből készített szalvétagyűrűkkel. A megszokott egyszínű damasztszalvéta jól illik az ünnepi díszhez, ha aranyszalaggal összekötött fenyő- vagy tujaágat és aprócska karácsonyfadíszt használunk gyűrű gyanánt. Az asztal közepére állítsunk fenyőcsúcsdíszeket, és adventi koszorút.

Öltöztessük pirosba az asztalt (fotó: Profimedia)

+ 4 tipp:

Exit mobile version