Dekor

A 14 legjobb karácsonyi szalvéta

Feltérképeztük a karácsonyiszalvéta-kínálatot, és összeválogattuk a legjobbakat. Neked melyik a kedvenced?

Mesebeli karácsony

A mesebeli fenyves elevenedik meg, és az erdő minden lakója (a mókustól a nyulakon át a galambig) a hóemberhez siet. A fehér-piros szalvétán szinte valamennyi karácsonyi motívum szerepel (angyal, hullócsillag, hóember, fenyőfa), de mégsem okoz káoszt.

A 14 legjobb karácsonyi szalvéta


A pingvinek a legjobb fejek a világon

Ha azt a pár zöld, fenyő jellegű foltot és a képen elrejtett Mikulás-sapkát nem számítjuk, semmi sem utal arra, hogy a lilás vidéken mókázó pingvinek karácsonyra készülődnek. A szalvéta egész télen használható, minden ünnepnaphoz és hétköznaphoz illik. Vita nélkül az év legviccesebb szalvétája.

A 14 legjobb karácsonyi szalvéta

Tárt kapukkal

Pillanatkép valahol vidéken. Akár egyszerű téli nap is lehetne, amikor a frissen esett hó mindent beborít, mégis egyértelmű: nem akármilyen napról van szó. A kapu tárva, jöhet a család és a Jézuska, az angyal vagy a Télapó, kinek-kinek hite szerint. Kár összehajtani ezt a szalvétát, mert akkor csak a kapuk egy-egy szárnya látszik.

A 14 legjobb karácsonyi szalvéta

Örökzöld

Fenyő, magyal, fagyöngy. Karácsonyi örökzöldek. Ezzel a szalvétával biztosra lehet menni. Szinte valamennyi karácsonyi terítékhez illik, ráadásul nemcsak mintavilága, de színei – krém, zöld, piros – ugyancsak tradicionálisan karácsonyiak.

A 14 legjobb karácsonyi szalvéta

 

Legyen vidám az ünnep!

A piros-fehér keret egészen ünnepélyes, azonban a „merry Christmas” bohókás betűi felülírják a kicentizett eleganciát. Vidámság pedig mindig kell, karácsonykor is, és leginkább a háziasszonyoknak, akik az ünnepek idején olyan sok időt töltenek a konyhában. (Egy az egyben dekupázsolható egy farostlemezre, és némi zölddel az ajtóra akasztva ideális vendégváró.)

A 14 legjobb karácsonyi szalvéta


Királylányok karácsonya

Igazán csajos a szalvéta finom, rózsaszín világa, no meg a királylányok gyönyörű ruhája. Ráadásul a szalvéta minden részletében kecses és törékeny, könnyű köré mesét szőni, amelynek egyértelműen ez a happy end-es záróképe.

A 14 legjobb karácsonyi szalvéta

 

Munka után

Valószínűleg a Mikulás-szakszervezet és a rénszarvas-szakszervezet követelte, hogy nem igazság, hogy soha senki sem foglalkozik azzal, vajon mit csinálnak az év legmunkásabb napja után. A válasz most egyértelmű: hintáznak a holdon, és nézik a csillagokat.

A 14 legjobb karácsonyi szalvéta


Békebeli karácsony macival

Sohasem múlik a vágyakozás az idilli karácsonyok után, amikor a tökéletes karácsonyfa csúcsa a plafonig ért, és természetesen az ablak előtt állt. És persze óriási, gyönyörű ajándékok rejtőztek a fa alatt. Felnőtt fejjel viszont már egyáltalán nem biztos benne az ember, hogy tényleg voltak ilyen karácsonyok, vagy csak a fejében léteztek. Ez a szalvéta olyan, mint egy kívánság a tökéletes karácsonyról.

A 14 legjobb karácsonyi szalvéta


Advent minden napjára

A számok az adventi naptárra emlékeztetnek, a korábban már emlegetett örökzöldek és karácsonyi motívumok viszont egyértelműen karácsonyi hangulatot teremtenek. Nemcsak szenteste, de december minden napján használható, amolyan ráhangolódás gyanánt.
Ötlet: egész decemberben tízórait is lehet bele csomagolni.

A 14 legjobb karácsonyi szalvéta

 

Hóemberek szabadságon

Színeivel és hóembereivel igazán meglepő karácsonyi szalvéta. A gyerekek élvezettel fogják tanulmányozni, amíg a halászlé az asztalra kerül. Majdnem az év legviccesebb szalvétája lett, de aztán jöttek a pingvinek…

A 14 legjobb karácsonyi szalvéta


Késésben

Karácsonyi színek, karácsonyi motívumok. A tervező biztosra ment, de szerencsére éppen elég bájt és játékosságot vegyített kompozíciójába. Inkább sütemények mellé, mint karácsonyi vacsora asztalára illik ez a szalvéta.

A 14 legjobb karácsonyi szalvéta


Kincsesládika

Valódi földindulás, amikor az egész évben porosodó dobozból előbújnak a karácsonyi díszek. Csupa kincs, csupa szépség, csupa meglepetés. Bár játékosnak tűnik ez a szalvéta, tökéletesen illik nehéz ezüstvilla alá is.

A 14 legjobb karácsonyi szalvéta

 

Már csak a kandalló hiányzik

Bár a szalvéta nem a magyar karácsonyi szokásokat tükrözi, mégis egyértelmű, melyik alkalomra készült. Karácsonyi színek egészen újszerű formában.

A 14 legjobb karácsonyi szalvéta

Fekete karácsonyra?

A karácsonyt sem kímélik az aktuális trendek. A fekete évről évre egyre nagyobb hangsúlyt kap karácsonykor, és mivel legtöbbször a minimálstílushoz kapcsolódik, ezért a minták általában egyszerűek, letisztultak. A krémszín lágyítja a fekete keménységét, és tulajdonképpen ezen a szalvétán semmi sem az, aminek tűnik. Talán csak a csillagok az égen, egyébként a szarvas nem rénszarvas, a krétarajzok nem karácsonyi gömbök… vagy mégis?

A 14 legjobb karácsonyi szalvéta

Üzletlista:
• Hobbyművész, Mammut I. (1024 Budapest, Lövőház utca 2–6.), 3. emelet
Nyitva: hétfő–szombat: 10.00–21.00, vasárnap: 10.00–18.00
Web: www.hobbymuvesz.hu »

• Kreatív Hobby, WestEnd (1062 Budapest, Váci út 1–3.), aluljárószint, Kosztolányi nagykörút 5.
Nyitva: hétfő–szombat: 10.00–21.00, vasárnap: 10.00–18.00
Web: http://kreativhobby.hu »

• Butlers, MOM Park (1123 Budapest, Alkotás u. 53.), felső (Fórum) szint
Nyitva: hétfő–szombat: 10.00–20.00, vasárnap: 10.00–18.00
Web: www.butlers.hu »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top