Tuti Tippek

8 tipp a takarékos ajándékozáshoz

Te is megérzed a válságot? Szeretnél olcsón, mégis stílusosan kijönni a karácsonyi ajándékozásból? Ez egyáltalán nem lehetetlen!

A karácsony az év egyik legszebb időszaka, de ha elszalad veled a ló, könnyen a legdrágább is lehet. Pedig nem nehéz ésszel vásárolni, méghozzá úgy, hogy a megajándékozottak se egy újabb felesleges kacattal gyarapodjanak.

  1. Kerüld a „vissza nem térő ajánlatokat”! Ha eddig nem volt szükséged három cukorkával töltött, giccses kerámiaedényre, valószínűleg most sem lesz, még akkor sem, ha az egyik ingyen jár a másik kettő mellé.
  2. Családi naptár. Ha a család új taggal bővül, például valamelyik rokonod megnősült vagy férjhez ment, az új családtagnak hasznos segítőtárs lehet egy szép naptár, amelyben megjelölöd a legközelebbi családtagok születés- és névnapját, valamint a pár házassági évfordulóját. Így biztos, hogy egyetlen ünnep sem merül feledésbe!
    8 tipp a takarékos ajándékozáshoz
  3. Mesemondó. Ha a tesód vagy az unokatestvéreid gyerekei, akiket egyébként imádsz, nagyon messze laknak tőled, gyári meselemez helyett magad is felvehetsz nekik pár kedvenc mesét. Így minden nap mesélhetsz nekik elalvás előtt!
  4. Vegyél családi ajándékot! Ahelyett, hogy mindenkit külön-külön meglepnél valami aprósággal, vegyél olyan ajándékot, amit a család minden tagja élvezni fog. Egy jó társasjátékkal például még hónapok múlva is játszani fognak.
  5. Illatszercsomag helyett. Az egy kaptafára gyártott illatszercsomagok helyett inkább puhatold ki, mi a hobbija a megajándékozottnak, és ezen elindulva állítsd össze az ajándékkosarat. Kávéimádóknak például jó ajándék egy doboz különleges gourmet-kávé egy saját kezűleg kidekorált, személyre szóló csészével, míg a gasztromániás családtag egy dekoratív dobozban pár zacskó egészen különleges fűszerrel gazdagodhat.
    8 tipp a takarékos ajándékozáshoz
    8 tipp a takarékos ajándékozáshoz
  6. Újrahasznosítás. Az ajándékba kapott, szükségtelen holmik továbbajándékozása általában a tilalmi listán szerepel. Persze egyszer-egyszer, kivételes esetben megszegheted ezt a szabályt, de csak akkor, ha valóban minőségi áruról van szó (a továbbadott bazári gagyi egyenlő a szegénységi bizonyítvánnyal), és az eredeti ajándékozó, valamint az, akinek szánod, lehetőleg nem is ismeri egymást.
    8 tipp a takarékos ajándékozáshoz
  7. Keresd a kedvezményeket! Már itthon is elérhetők olyan internetes oldalak, amelyek segítségével komoly kedvezményeket lehet elérni egyes üzletekben vagy szolgáltatóknál, ha összejön annyi vásárló, amennyi esetén a szolgáltatónak már megéri akciót hirdetnie. Iratkozz fel például a www.napitipp.hu oldal hírlevelére!
  8. Készíts csomagolópapírt! Ne költs többet a csomagolópapírra, mint az ajándékokra. Az egyszerű, barna papír is nagyon jól mutat, színes szalagokkal díszítve sokkal elegánsabb, mint az előrenyomott karácsonyi giccsek. Ha vannak kézműveskedni szerető gyerekeid, krumplinyomdával állíthattok elő egyedi fenyő-, hóember- vagy csillagmintás csomagolóanyagot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top