
A belsejét is sózzuk, borsozzuk (frissen őrölt borssal) és rakjunk bele 6-7 gerezd fokhagymát, egy fej hagymát és egy fél citromot. 5-6 evőkanálnyi fűszervajat dörzsöljünk bele a bőrébe, majd locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal. Ha ezzel megvagyunk, akkor a pulyka mehet is a 220 fokra előmelegített sütőbe 20 percre, ez elég lesz ahhoz, hogy egy kevés pecsenyelé kerüljön a tepsi aljára, amit aztán a 20 perc lejárta után rálocsolunk a pulykára. A mellrészt letakarjuk baconszalonnával, hogy sütés közben ne száradjon ki, majd 180 fokra levesszük a sütési hőfokot, és kilónként fél órán át sütjük. Közben 20-30 percenként locsolgatjuk, hogy ne száradjon ki.
A sütési idő lejártakor ellenőrizzük a pulykát, hogy teljesen átsült-e. Beleszúrunk egy hústűt, és ha a kifolyó húslé rózsaszín, akkor még 20-25 perce érdemes visszatolni a sütőbe. Miután a pulyka megsült, 45 percig letakarva pihentetjük. Ennyi az egész. Kipróbálod?