Elsőnek vegyük a nagyon finnyás, nagyon puccos, nagyon spórolós franciákat. Az ötlet egyszerű, induljunk ki a mi bundás kenyerünkből, csak kicsit csavarjunk rajta…
French toast
Hozzávalók:
- 1 evőkanál cukor
- 1 db tojás
- kevéske vaj
- 2 dl (tej is lehet) tejszín
- ízlés szerint vaníliás cukor
- ízlés szerint méz
- szikkadt (lehet kalács is) kenyér
Elkészítés
A tojást, nagyjából 2 dl tejet, 1 evőkanál cukrot, a vaníliás cukrot keverjük össze, majd a felszeletelt kenyeret mártsuk bele, és hagyjuk ázni fél percig. Közben hevítsük fel a vajat egy serpenyőben, és ebben süssük aranybarnára a puccos bundás kenyeret. A tálalásnál mehet még rá egy kevés vaj és méz is.
Még mindig a franciáknál maradva jöjjön egy olyan recept, ami vacsorára is megállja a helyét.
Croque Madamme
Hozzávalók:
- fejeként 1 db tojás
- kenéshez vaj
- pár szelet kenyér
- ízlés szerint sonka
- ízlés szerint sajt
Elkészítés
A kenyeret felszeleteljük és mindkét oldalát megvajazzuk, majd 2-3 percig sütjük az oldalakat. Ezután jöhet rá a sonka és a sajt. Mindezt pedig tuningoljuk egy tükörtojással. Ugye nem kell mondani, hogy az egész 3 perc alatt készen van?
Ha már úgyis felszedtünk 4 kilót a bejglitől meg a szaloncukortól, akkor egy mogyorókrémes felfújttól nem lehet bajunk, majd januárban koplalunk.
Kalácsfelfújt
Hozzávalók:
- ízlés szerint cukor
- 2 dl-ként 1 db tojás
- 1/2 rész tej
- kikenéshez vaj
- 1/2 rész tejszín
- ízlés szerint vaníliás cukor
- ízlés szerint őrölt fahéj
- szikkadt, száraz kalács
- ízlés szerint mogyorókrém
Elkészítés