Könnyen elkészíthető |
Előkészítés: 20 perc |
Főzés: 10 perc |
Pihentetés: 2 óra |
Drága |
8 tonhalfilé (7 dkg-osak);
a marináláshoz:
2 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
3 szem bors,
1 kis csípős pirospaprika,
Knorr Delikát Grill Fűszervarázs,
2 dl fehérbor,
2 citrom leve;
2 dl paradicsomlé,
2-2 evőkanál kapribogyó és
apróra vágott petrezselyem, őrölt bors, só.
A marináláshoz a hagymákat és a fokhagymát apróra vágjuk. A borsot durvára törjük. A csípős paprika magjait meg ereit kivágjuk, húsát felkockázzuk. A halszeleteket tálra tesszük, a hagyma- és fokhagymadarabokkal körberakjuk, a Delikát Grill fűszerkeverékkel megszórjuk, mellétesszük a paprikát, a borsot, majd a citromlevet és a bort is köréöntjük. Folpackkal lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük, közben többször megfordítjuk. Két óra múlva kivesszük, lecsöpögtetjük, megsózzuk, és oldalanként 3-5 percig grillezzük vagy barbecue-sütőn sütjük. A paradicsomlét felforraljuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a kaprit, a petrezselyemet, és sóval, borssal ízesítjük. A szósszal leöntve, forrón tálaljuk.
További grill-receptek a júliusi Fakanál magazinban.