Hozzávalók
800 g pulykamell filé
150 g savanykás alma
100 g sajt
2 db tojás
100 g liszt
200 g zsemlemorzsa
só, reszelt szerecsendió
olaj a sütéshez
Elkészítése
A pulykamellből 4 egyenlő nagyságú szeletet vágunk, enyhén kiveregetjük, kissé besózzuk. Az almát meghámozzuk, és 0,5 x 0,5 cm-es kockára vágjuk, a sajtot lereszeljük, összekeverjük az almával és reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Az elkészített töltelékkel a szeleteket betöltjük, két végét felhajtjuk és szorosan feltekerjük, majd a végeit fogvájóval letűzzük.
A tojásokat felütjük, felverjük. A betöltött húst lisztbe, tojásba, morzsába forgatva panírozzuk és a felmelegített olajban lassan készre sütjük, majd lecsepegtetjük, és rézsutosan felszeletelve tálra rendezzük. Bármilyen burgonya köretet adhatunk hozzá.