Mézeskalács

Gesztenyekrém leves és kelkáposztába burkolt burgonya

Mai menüajánlatunk gesztenyekrém leves és kelkáposztába burkolt burgonya.



Gesztenyekrém leves





Hozzávalók

• 100 g gesztenyemassza
• 4 dl tej
• 4 dl tejszín
• 2 tojássárgája
• 2 cl rum
• 1 csomag vanília ízű pudingpor
• egész fahéj, citromhéj, szegfűszeg, só


Elkészítése

A fűszereket egy kisebb edénybe téve 1 dl vízzel felöntjük és beforraljuk, majd a levet leszűrjük és kihűtjük. A gesztenyemasszát áttörjük és a tejszínnel elkeverjük. A puding port a tejjel csomómentesre keverjük. A tejszínes gesztenyét, a tejjel elkevert pudingport és a fűszerkivonatot, a tojások sárgáját, a rumot turmixgépbe tesszük, enyhén sózzuk és egybeműsítjük. (Ha nincs turmixgép, ugyanezt kézi habverővel is elvégezhetjük). Levescsészébe adagoljuk, és hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt tejszínhabbal díszíthetjük, tetejét őrölt fahéjjal vagy reszelt csokoládéval is megszórhatjuk.


Kelkáposztába burkolt burgonya





Hozzávalók


• 800 g kisebb nagyságú burgonya
• 300 g kelkáposzta
• 100 g vékonyra szeletelt bacon szalonna
• 30 g olaj vagy Linco Family margarin
• só, őrölt bors


Elkészítése

A kelkáposztát leveleire szedjük, és forrásban levő sós vízbe téve majdnem puhára főzzük, kiszedjük, és szitára téve lecsepegtetjük, kihűtjük. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk. A burgonyákat egyenként betekerjük a szeletelt baconba, majd a kihűlt kelkáposztába.

Kikent tepsibe vagy tűzálló tálba rakjuk egymás mellé, sózzuk, borsozzuk, majd kevés folyadékot aláöntve előmelegített sütőben megsütjük. Forrón tálaljuk. Adhatunk mellé tejfölt, vagy éppen ezt valamilyen módon ízesíthetjük, fokhagymával, snidlinggel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top