Harcsapaprikás
Hozzávalók
Elkészítése
A harcsafilét megfelelően daraboljuk (szeletre, kockára), sózzuk, majd a felforrósított zsírban mindkét oldalán elősütjük, aztán a zsírból kivéve félretesszük.
A hagymát finomra, a paprikát, paradicsomot apró kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A zsírban a hagymát megfuttatjuk és elkészítjük a pörköltalapot, majd a halat beletesszük. Pár percnyi forralás után a tejfölből és lisztből készült habarással behabarjuk, átforraljuk és utána ízesítjük. Vigyázzunk, ne kevergessük, csak rázogatással mozgassuk, mert a szeletek összetörnek. Forrón tálaljuk, köretként galuskát, túrós csuszát, vagy bármilyen tésztaköretet adhatunk.
Túrós palacsinta eperrel
Hozzávalók
125 g túró
100 g liszt
2 db tojás
20 g kristálycukor
2,5 dl tej
a töltelékhez
500 g eper
50 g porcukor
0,5 dl eperlikőr
a sütéshez
Linco Family margarin
a szóráshoz
porcukor
Elkészítése
Az epret átválogatjuk, jól megmossuk, lecsepegtetjük, és egy tálban megcukrozzuk, a likőrrel meglocsoljuk, majd állni hagyjuk. A palacsintához a lisztet az áttört túróval, a cukorral, a tojással összekeverjük, majd a tejjel egyneműsítjük. Serpenyőben, kevés olvasztott margarinnal megsütjük a palacsinták mindkét oldalát. Tálaláskor a palacsinták egyik felére rakjunk az eperből, hajtsuk rá a másik felét és szórjuk meg porcukorral. Hasonlóképpen készíthetünk bármilyen gyümölccsel töltött palacsintát is.