Mézeskalács

Harcsapaprikás és túrós palacsinta eperrel

Mai ajánlatunk harcsapaprikás desszertnek pedig túrós palacsinta eperrel.



Harcsapaprikás








Hozzávalók



  • 700 g harcsafilé
  • 80 g vöröshagyma
  • 70 g olaj vagy Linco Family margarin 
  • 100 g zöldpaprika
  • 100 g paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 20 g liszt
  • 10 g fűszerpaprika
  • 1 csomag kapor
  • só, fokhagyma, köménymag


    Elkészítése

    A harcsafilét megfelelően daraboljuk (szeletre, kockára), sózzuk, majd a felforrósított zsírban mindkét oldalán elősütjük, aztán a zsírból kivéve félretesszük.

    A hagymát finomra, a paprikát, paradicsomot apró kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A zsírban a hagymát megfuttatjuk és elkészítjük a pörköltalapot, majd a halat beletesszük. Pár percnyi forralás után a tejfölből és lisztből készült habarással behabarjuk, átforraljuk és utána ízesítjük. Vigyázzunk, ne kevergessük, csak rázogatással mozgassuk, mert a szeletek összetörnek. Forrón tálaljuk, köretként galuskát, túrós csuszát, vagy bármilyen tésztaköretet adhatunk.


    Túrós palacsinta eperrel

    Hozzávalók








    a palacsintához

    • 125 g túró
    • 100 g liszt
    • 2 db tojás
    • 20 g kristálycukor
    • 2,5 dl tej

    a töltelékhez
    • 500 g eper
    • 50 g porcukor
    • 0,5 dl eperlikőr

    a sütéshez
    • Linco Family margarin

    a szóráshoz
    • porcukor


    Elkészítése
    Az epret átválogatjuk, jól megmossuk, lecsepegtetjük, és egy tálban megcukrozzuk, a likőrrel meglocsoljuk, majd állni hagyjuk. A palacsintához a lisztet az áttört túróval, a cukorral, a tojással összekeverjük, majd a tejjel egyneműsítjük. Serpenyőben, kevés olvasztott margarinnal megsütjük a palacsinták mindkét oldalát. Tálaláskor a palacsinták egyik felére rakjunk az eperből, hajtsuk rá a másik felét és szórjuk meg porcukorral. Hasonlóképpen készíthetünk bármilyen gyümölccsel töltött palacsintát is.


  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top