Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
½ cs. vaníliás cukor
2 db tojássárga
1 teáskanál őrölt fahéj
1 db citrom reszelt héja
fél kávéskanál őrölt szegfűszeg
1 ü. Nutella
darált dió
porcukor
Készítése:
A lisztet összekeverjük a porcukorral, fűszerekkel, vaníliás cukorral, citromhéjjal, majd a hideg margarint is beledaraboljuk. Az anyagokat egymással alaposan elmorzsoljuk. Amikor a tészta kezd összeállni, a tojások sárgáját is hozzáadjuk, és a tésztát készre gyúrjuk. Hűtőben dermesztjük, pihentetjük. Enyhe átgyúrás után liszten vékonyra nyújtjuk, kerek kiszúróval, párosával tésztalapokat formázunk. Minden második lapocska tetejét középen kiszúrjuk, tojással vékonyan megkenjük, darált mogyoróval megszórjuk. A tésztakorongokat forró (190°C-os) sütőben világosbarnára sütjük. Ha kihűlt, a mogyorós lapocskákat enyhén porcukrozzuk, az alsó sima lapocskákra gazdagon Nutellát halmozunk.
A linzerkarikákat egymásra illesztjük.