Mézeskalács

Vörösboros halászlé

Röpke másfél óra alatt elkészül ez a finom halászlé. Igazi különlegesség, illik hozzá még egy kis kadarka is. Hiszen bele nem sokat öntöttünk.










Hozzávalók:

• 1,5-2 kg vegyes hal (=ponty, törpeharcsa, kárász)
• 15 dkg vöröshagyma
• 1 közepes nagyságú burgonya
• só
• 1 nagy paradicsom
• 2 zöldpaprika
• 1 púpozott evőkanál pirospaprika
• 1 szárított paprika
• 1 dl vörösbor


Elkészítése:

A halakat megtisztítom, kibelezem. A nagyobb halak fejét, farkát levágom, és fazékba teszem. Hozzáadom a tisztított, apróbb halakat, a durvára összevágott hagymát és a burgonyát. 2 liter vizet ráöntve alaplevet főzök. (Addig forralom, amíg a halhús a csontokról magától le nem válik.) Ezután leszűröm, és fakanállal átnyomkodom szűrőn az egészet.

A halakat felszeletelem, megsózom, majd az alaplébe teszem. Hozzáadom a karikákra vágott paradicsomot, a kicsumázott zöldpaprikát, a pirospaprikát, a szárított paprikát és kevés sót. Kb. 20 percig főzöm takaréklángon. Mielőtt kész, beleöntöm a vörösbort is, és készre forralom.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése