Hozzávalók:
Kevert tészta:
2 teáskanál instant kávé
1 evőkanál forró víz
125 g margarin
125 g barnacukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tojás (közepes méretű)
160 g liszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g kókuszreszelék
Ezenkívül:
50 g porcukor
1 evőkanál forró víz
75 g csokoládé kávészemek vagy bármilyen drazsé
Elkészítés:
Az instant kávét feloldjuk a vízben. A margarint egy keverőedényben egy konyhai robotgéppel habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a barnacukrot, a vanillincukrot és a tojást. A lisztben elvegyítjük a sütőport, a masszához szitáljuk, és jól összedolgozzuk. Majd belekeverjük a kókuszreszeléket és a kávét is. A tésztából cseresznye nagyságú golyókat formálunk, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, és egy belisztezett villával lelapítjuk.
Alsó és felső sütés: kb. 180 fok (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 fok (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc
A süteményeket a sütőpapírral együtt lehúzzuk a tepsiből, és egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A porcukrot a vízzel elkeverjük, és a kapott mázzal felragasztjuk a kávészemeket.