nlc.hu
Mézeskalács
Húsvéti nyuszikrém

Húsvéti nyuszikrém

Húsvétra nyuszi jár. Éppen ezért van már belõle torta és krém is. Ráadásul ez a krém igazán nyuszis, hiszen úgy is néz ki, mint kedvenc ugrifülesünk. Viszonylag kis adag, úgyhogy lelkifurdalást sem kelt.

Hozzávalók:





• 100 ml hideg tej
• 200 ml hideg tejszín
• 1 tasak Dr. Oetker Aranka Krém Vanília
• 2-3 kávéskanál instant kávépor

Ezenkívül:
• kevés instant kávépor
• színes csokoládélencsék vagy kávészemek
• gumicukor cumi


Elkészítés:

A hideg tejet és a tejszínt egy forró vízzel kiöblített keverőedénybe öntjük. Az Aranka Krémet és a kávéport hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel a legalacsonyabb fokozaton jól összekeverjük, majd 3 percig a legmagasabb fokozaton verjük.

A krémet nyomózsákba töltjük, és 4 kávéporral megszórt tányérra 1-1 nyuszifejet formálunk. A füleket is a kávéporral dekoráljuk. A csokoládélencsékből vagy kávészemekből szemeket és szájat alakítunk ki, és ízlés szerint a cumival díszítjük. A desszertet legalább 1 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

TIPP:
Ha gyerekeknek készítjük a nyuszikrémet, a kávéport helyettesíthetjük kakaóporral is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top