Hozzávalók:
Gyúrt tészta:
175 g liszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g cukor
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
125 g hideg margarin vagy vaj
Piskótatészta:
3 tojás (közepes méretű)
4 evőkanál forró víz
125 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
75 g liszt
75 g Dr. Oetker Gustin Étkezési Keményítő
15 g kakaópor
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
75 g megolvasztott, lehűtött vaj
Máz:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó tej vagy ét
Töltelék:
2 evőkanál piros lekvár
1 mandarinkonzerv (lecsöpögtetve 175 g)
600 ml tejszín
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
Szóráshoz:
40 g őrölt pisztácia vagy csokoládéforgács
Elkészítés:
A lisztben elvegyítjük a sütőport és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a margarint vagy vajat. A hozzávalókat egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton jól összedolgozzuk, végül egy munkalapon átgyúrjuk. Ha a tészta ragad, egy időre a hűtőszekrénybe tesszük.
A tészta harmadát egy enyhén belisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk, és 24 nyuszifigurát szaggatunk belőle (12x fejjel jobbra, 12x fejjel balra). A nyuszikat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. A maradék tésztát egy alján kivajazott csatos tortaforma (26 cm átmérőjű) alján kinyújtjuk, többször egy villával megszurkáljuk és megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 fok (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 fok (előmelegítve)
Gáz: 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő nyuszi figurák: kb. 10 perc
Sütési idő tortalap: kb. 15 perc
Sütés után a figurákat egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. A tortaforma oldalát lecsatoljuk, és a tésztát a tortaforma alján hagyjuk kihűlni.
A piskótához a tojásokat a vízzel egy konyhai robotgéppel a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, és 2 percig jól elkeverjük. Elvegyítjük a lisztet, a Gustint, a kakaóport és a sütőport, a masszába szitáljuk, és a legalacsonyabb fokozaton elkeverjük. Végül a vajat keverjük bele. A tésztát egy csatos tortaformába (26 cm átmérőjű, az alján kivajazott és sütőpapírral letakart) öntjük, elegyengetjük és azonnal megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 fok (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 fok (előmelegítve)
Gáz: 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc
Sütés után a tortát kiborítjuk, és egy sütőpapírral letakart sütőrácson hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a tésztát két lapra vágjuk.
A tortabevonót a tasakon található leírás szerint felolvasztjuk. A nyuszikat a felső oldalukon megkenjük a csokoládéval, és hagyjuk megszilárdulni.
A gyúrt tésztalapot megkenjük lekvárral. Ráfektetjük az alsó piskótalapot, és kicsit rányomkodjuk. A mandarint egy szitában jól lecsöpögtetjük. A habfixálót elkeverjük a vanillincukorral, és felverjük vele a tejszínt. A tejszínhab felét egy nyomózsákba töltjük. A maradék tejszínhabban elkeverjük a mandarint, és az alsó piskótalapra kenjük. Ráfektetjük a felső piskótalapot, kicsit rányomkodjuk, és a nyomózsákban lévő tejszínhab 2/3 részével bevonjuk a süteményt. A torta szélét őrölt pisztáciával vagy csokoládéforgácsokkal megszórjuk, a torta tetejére a nyomózsákból tejszínhabhalmokat nyomunk. A tortát fogyasztásig hideg helyen tároljuk.
Tálalás előtt a nyuszikat párosával egy kis lekvár segítségével összeragasztjuk, és a tortát feldíszítjük.
TIPP:
A 600 ml tejszínt és a 2 tasak Dr. Oetker Habfixálót helyettesíthetjük
3 tasak Dr. Oetker Habporral. A habporokat a tasakon található leírás szerint
4,5 dl tejjel és az 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukorral elkészítjük. A továbbiakban a receptben megadottak szerint járunk el.