Mézeskalács

Citruslekvár

Igazi frissítõ nyári ízek. A citrusfélék minden egészséges tulajdonsága mellett finom ízük is benne van, és valóban nem az édes lekvárság dominál a végeredményben.

Hozzávalók:

• 350 g rózsaszín grapefruit + kifacsart leve (kb. 3 darab gyümölcs)
• 700 g narancs + kifacsart leve (kb. 4 darab gyümölcs) (mindegyiket előkészítve mérjük le)
• 500 g cukor
• 1 tasak Dr. Oetker Zseléfix Extra 2:1

Előkészítés:

A grapefruitokat és a narancsokat meghámozzuk, a fehér héját is eltávolítjuk, kifacsarjuk és kivágjuk a gyümölcshúst. A grapefruitból lemérünk 350 g-ot, a narancsból 250 g-ot.

Elkészítés:

Az előkészített gyümölcsöket összekeverjük. A kimért cukorból elveszünk 2 evőkanállal és összekeverjük a zseléfix-szel. Az elegyet és a cukrot hozzáadjuk a gyümölcsökhöz, és az egészet állandó keverés mellett erős lángon felforraljuk. Zubogva forrni hagyjuk legalább 3 percig, majd a tűzről levesszük. Ha szükséges, eltávolítjuk a habot a tetejéről.

Az elkészült lekvárt azonnal jól zárható (lehetőleg csavaros) üvegekbe töltjük, lezárjuk, és legalább 5 percre fejre állítjuk. (Hűlés közben többször megforgatjuk, hogy a darabokat egyenletesen elosszuk a lekvárban.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top