Hozzávalók:
520 g piros paprika
520 g sárga paprika
520 g zöld paprika
520 g uborka
520 g cukkíni
1000 ml víz
500 ml fehérbor (helyettesíthető vízzel)
500 ml almaecet
1 citrom leve
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Kapros Savanyúságtartósító
Előkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, lemérjük. A paprikát csíkokra vágjuk, az uborkát karikára szeleteljük, a cukkínit pedig kockákra vágjuk.
Elkészítés:
Az előkészített zöldségeket jól összekeverjük és üvegekbe rakjuk. A léhez kimérjük, majd összekeverjük a vizet, a fehérbort, az almaecetet és a cukrot. Hozzáadjuk még a citrom kifacsart levét és a savanyúságtartósítót. Az elegyet felforraljuk, és 3 5 percig forrni hagyjuk. A zöldségeket a még forró lével leöntjük egészen az üveg pereméig. Az üveget jól lezárjuk és kihűlés után száraz, hűvös helyen tároljuk. Ügyeljünk arra, hogy a fehérbor (minőségtől függően) befolyásolhatja (némileg lerövidítheti) a savanyú eltarthatóságát.