Hozzávalók:
• 800 g körte
• 400 g sárga és narancssárga paprika
• 150 g újhagyma
• 250 ml (1/4 l) fehérborecet
• 25 g reszelt friss gyömbér (mindegyiket előkészítve mérjük le)
• ½ tasak (250 g) Dr. Oetker Befőzőcukor Extra 2:1
• só, tabasco szósz
Előkészítés:
A körtéket megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat kivágjuk, felaprítjuk, és 700 g-ot lemérünk. A paprikákat félbe vágjuk, kicsumázzuk, az ereket kivágjuk, megmossuk, felaprítjuk és 300 g-ot lemérünk. Az újhagymát megpucoljuk, megmossuk, kis karikákra vágjuk és 150 g-ot lemérünk. Kimérünk 250 ml ecetet, és a körtével durván pürésítjük. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük és 25 g-ot lemérünk.
Elkészítés:
Az összes hozzávalót – a só és a tabasco szósz kivételével – egy főzőedénybe tesszük, és keverés mellett felforraljuk, majd néha megkeverve 8 percig forrni hagyjuk. A chutneyt a sóval és a tabascoval ízesítjük, és kevergetve újra felforraljuk.
Az elkészült chutneyt azonnal jól zárható (lehetőleg csavaros) üvegekbe töltjük, lezárjuk, és legalább 5 percre fejre állítjuk.