Mézeskalács

Ribizlilekvár mangóval

A hagyományos hazai és az egzotikus trópusi ízek találkozásánál született a ribizlilekvár mangóval. Ha van kedved velünk jönni szülõföldjére, kóstold meg!

Hozzávalók:

• 900 g piros ribizli
• 350 g mangó (mindkettőt előkészítve mérjük le)
• 50 ml narancslikőr
• 500 g cukor
• 1 tasak Dr. Oetker Zseléfix Extra 2:1

Előkészítés:

A gyümölcsöket megmossuk, lecsepegtetjük. A ribizlit a szárról leszedegetjük, és 900 g-ot lemérünk. A mangót meghámozzuk, a gyümölcshúst levágjuk a szárról és kis kockákra vágjuk. A mangóból lemérünk 350 g-ot. Kimérünk 50 ml narancslikőrt.

Elkészítés:

Az előkészített gyümölcsöket a likőrrel összekeverjük, majd a keverék felét egy merülőmixer segítségével pépesítjük (esetleg turmixoljuk). Hozzáadjuk a többi gyümölcsdarabot. A kimért cukorból elveszünk 2 evőkanállal és elkeverjük a zseléfixszel. Az elegyet és a cukrot a gyümölcsmasszához adjuk, és az egészet állandó keverés mellett erős lángon felforraljuk.

Zubogva forrni hagyjuk legalább 3 percig, majd a tűzről levesszük. Ha szükséges, eltávolítjuk a habot a tetejéről.
Az elkészült lekvárt azonnal jól zárható (lehetőleg csavaros) üvegekbe töltjük, lezárjuk, és legalább 5 percre fejre állítjuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top