nlc.hu
Mézeskalács
Ropogós mandulás

Ropogós mandulás

Szintén az aprósütemény kategóriában nevezett a ropogós mandulás, és nem kis eséllyel indul a karácsonyi sütiversenyen. Különlegessége a benne rejlõ müzli. Nálad vajon õ nyer majd?





Hozzávalók (kb. 50 darabhoz):

• 300 g étcsokoládé
• 25 g fehér csokoládé
• fél narancs reszelt héja (közepes méretű)
• 200-250 g Dr. Oetker Vitalis Könnyedén finom Diós-mandulás müzli


Elkészítése:

A csokoládékat feldaraboljuk, és az étcsokoládét vízfürdőben közepes lángon megolvasztjuk. A fehér csokoládét egy fagyasztó tasakba tesszük, és gondosan lezárjuk. A tasakot vízfürdőbe helyezzük, és a fehér csokoládét közepes lángon megolvasztjuk. A narancshéjat az étcsokoládéba keverjük. A Vitalis müzlit az étcsokoládéba szórjuk, és addig keverjük, amíg a darabokat teljesen bevonja a csokoládé.

Két teáskanál segítségével kis halmokat rakunk egy sütőpapírra. Kivágjuk a fagyasztó tasak egyik sarkát, és a fehér csokoládét a halmokra csurgatjuk. Hagyjuk a csokoládékat megszilárdulni, majd a finomságokat egy késsel óvatosan leválasztjuk a sütőpapírról, és egy dobozban hűvös helyen tároljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top