Hozzávalók 4 személyre:
65 dkg pulykamell
40 dkg gesztenye
20 dkg kolbász
1 gerezd fokhagyma
2 ek. apróra vágott zsálya és rozmaring (vegyesen)
2 ek. olívaolaj
só, őrölt bors
3-4 dl csirkehúsleves (leveskockából)
3-4 babérlevél
2 ágacska rozmaring
Elkészítése:
A gesztenyék héját bevágjuk, meleg sütőben megsütjük (kb. 25-30 perc). Kivesszük a sütőből, nedves ruhával letakarjuk, hogy ki ne száradjanak, és gyorsan meghámozzuk őket, amíg még melegek. A kolbász bőrét lehúzzuk, a kolbászt apróra vágjuk, és pár percig olaj nélkül sütjük.
A gesztenye felét nagyobb darabokra törjük, a kolbászhoz adjuk, sóval, borssal ízesítjük, és 2 percig sütjük. A rozmaringot és a zsályát összekeverjük a zúzott fokhagymával. A húst vízszintesen óvatosan félbevágjuk (de nem vágjuk át teljesen!), majd kiterítjük, kiklopfoljuk, hogy végül egy vékony, szabályos formájú hússzeletet kapjunk.
Bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, ráterítjük a gesztenyés kolbászt, és feltekerjük. Cérnával vagy hústűvel rögzítjük. Az olajban minden oldalán pirosra sütjük a tekercset, majd hozzáöntünk 1 dl levest, és közepesen meleg sütőben puhára pároljuk (kb. 1 óra).
Időnként újabb adag levest öntünk rá, és a sütés utolsó 5 percében hozzáadjuk az egész gesztenyéket, a babérleveleket meg a rozmaringágakat. Kicsit hűlni hagyjuk, majd felszeleteljük, és a gesztenyékkel körítve tálaljuk.
További finomságok a Nők Lapja Konyha téli számában.