nlc.hu
Mézeskalács
Gesztenyés pulykasült egyszerûbben

Gesztenyés pulykasült egyszerûbben

A gesztenye és a pulyka szinte kötelezõ találkozása karácsonykor. Vannak ilyen ihletett pillanatok, amikor még az alapanyagok is megtalálják az igazit, és felejthetetlen románcban egyesülnek. Vegyél részt benne!





Hozzávalók 4 személyre:

• 65 dkg pulykamell
• 40 dkg gesztenye
• 20 dkg kolbász
• 1 gerezd fokhagyma
• 2 ek. apróra vágott zsálya és rozmaring (vegyesen)
• 2 ek. olívaolaj
• só, őrölt bors
• 3-4 dl csirkehúsleves (leveskockából)
• 3-4 babérlevél
• 2 ágacska rozmaring


Elkészítése:

A gesztenyék héját bevágjuk, meleg sütőben megsütjük (kb. 25-30 perc). Kivesszük a sütőből, nedves ruhával letakarjuk, hogy ki ne száradjanak, és gyorsan meghámozzuk őket, amíg még melegek. A kolbász bőrét lehúzzuk, a kolbászt apróra vágjuk, és pár percig olaj nélkül sütjük.

A gesztenye felét nagyobb darabokra törjük, a kolbászhoz adjuk, sóval, borssal ízesítjük, és 2 percig sütjük. A rozmaringot és a zsályát összekeverjük a zúzott fokhagymával. A húst vízszintesen óvatosan félbevágjuk (de nem vágjuk át teljesen!), majd kiterítjük, kiklopfoljuk, hogy végül egy vékony, szabályos formájú hússzeletet kapjunk.

Bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, ráterítjük a gesztenyés kolbászt, és feltekerjük. Cérnával vagy hústűvel rögzítjük. Az olajban minden oldalán pirosra sütjük a tekercset, majd hozzáöntünk 1 dl levest, és közepesen meleg sütőben puhára pároljuk (kb. 1 óra).

Időnként újabb adag levest öntünk rá, és a sütés utolsó 5 percében hozzáadjuk az egész gesztenyéket, a babérleveleket meg a rozmaringágakat. Kicsit hűlni hagyjuk, majd felszeleteljük, és a gesztenyékkel körítve tálaljuk.


További finomságok a Nők Lapja Konyha téli számában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top