nlc.hu
Mézeskalács
A francia piac

A francia piac





Volt csokoládé, volt narancs, sőt még szederbor is, aztán jött az első igazi szakácskönyv, egy csodaszép album a világgasztronómia egyik legselymesebb vidékéről, Franciaországból. Hova lehet még ezt fokozni? Márpedig lehet.
Joanne Harris és Fran Warde egy vallomással kezdik újabb könyvüket. Vagyis azzal, hogy új élményekért és receptekért elutaztak Délnyugat-Franciaországba. Ezt igencsak jól tették. A vidék gyönyörű, és valóban megtalálható ott mindaz, amiért a két hölgy odautazott. A tradíció, a hamisítatlan vidéki élet, és persze a lüktető szív, a piac világa.
Ha csak annyit tettek volna, hogy képekben és szövegben bemutatják ezt a világot, már akkor is hálás olvbasójuk lennék. De a szerzők továbbmentek, szóba elegyedtek a piacokon, a kisvendéglőkben, és megkérdezték, hogyan főznek, hogyan sütnek arrafelé. Az eredmény pazar! Egy gyönyörű könyv, történetek, emberek, képek és receptek. Rengeteg recept.
Szóval azoknak, akik azért, mert francia, és azoknak is, akik azért, mert piac, és akik azért fogják szeretni, mert receptek, azoknak is, és persze Joanne Harris miatt is, jó szívvel ajánljuk ezt a gyönyörű könyvet.

• Joanne Harris és Fran Warde: A francia piac   4980,- Ulpius -ház Kiadó »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top