Mézeskalács

Bárányborda fûszeres panírban





Hozzávalók 4 személyre:



  • 6 szelet kenyér,
  • 1 cs. fűszernövény (zsálya, rozmaring, petrezselyem, borsfű, majoránna és kakukkfű),
  • 12 darabra vágható bordarész (szopós bárányból),
  • extra szűz olívaolaj,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • só, őrölt bors.

Elkészítés:


A kenyeret a sütőben megszárítjuk, majd robotgéppel felaprítjuk, vagy sodrófával szétmorzsoljuk. A fűszernövényeket megtisztítjuk, durvára vágjuk, és a kenyérhez adjuk. A bordacsontokat alufóliába tekerjük, majd a húst tepsibe tesszük. Meglocsoljuk olajjal, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, és 200 °C-os előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük. A fűszeres kenyérmorzsához kevés olajat adunk. A húst kivesszük a sütőből, és gyorsan eloszlatjuk rajta a keveréket, majd azonnal visszatesszük a sütőbe, és 4-5 percig tovább sütjük, ha van, grill fokozaton, hogy a panír ropogós és aranybarna legyen. A sütőből kivéve levesszük a fóliát a csontokról, majd a csontok szerint szeletelve azonnal tálaljuk.


Jó tudni
A borda az a húsrész, amely a bordacsontokból és az azokhoz tapadó húsból áll. A szopósbárányból (vagyis a 3-4 hetesen levágott, csak tejen nevelt, és ezért igen omlós húsú bárányból) nyert borda kiváló hirtelen, roston vagy nyílt tűzön való sütéshez.











Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma!







A tartalomból:


Ünnepi szárnyalás: Márton-napi lúdtól a karácsonyi kacsáig
Adventi sütik Lajos Maritól
Töltött tekercsek: húsos, piskótás, tojásos
8 hagyma hagymával


Mellékletben: Ajándékötletek Stahl Judit legújabb könyvéből!


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top