Hozzávaló 4 személyre:
- 1 gerezd fokhagyma,
- 1 cs. kakukkfű,
- 3 nagy citrom,
- 1 kicsontozott báránycomb (kb. 1,2 kg),
- 4 ek. extra szűz olívaolaj,
- 2 dkg vaj,
- 1 fej hagyma,
- 2 babérlevél,
- só,
- őrölt bors,
- 1 pohár fehérbor,
- 1 tk. keményítő.
Elkészítés:
A kakukkfű levelét, a fokhagymát és 1 citrom héját apróra vágunk. A keverékkel bedörzsöljük a combot, formázzuk, majd főzőzsineggel vagy rafiával átkötözzük. Egy nagy serpenyőben megmelegítjük az olajat és a vajat, és minden oldalán elősütjük benne a combot. Átrakjuk a húst egy tűzálló tálba, hozzátesszük a felaprított hagymát, 1 megmosott és gerezdekre vágott citromot és a babérleveleket. Sózzuk és borsozzuk a húst is , és felöntjük a borral. Kb. 190 °C-on másfél óráig sütjük. Miután megsült, a húst kivesszük a tálból, és alufóliával lefedjük. A tálban maradt citromot jól kifacsarjuk, majd a hús levét kislyukú szűrőn át serpenyőbe öntjük. Hozzáadjuk a kevés vízben feloldott keményítőt, és kis lángon sűrűre főzzük. A combot felszeleteljük, és a mártással tálaljuk.
Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma! | |
Ünnepi szárnyalás: Márton-napi lúdtól a karácsonyi kacsáig Mellékletben: Ajándékötletek Stahl Judit legújabb könyvéből! |