Mézeskalács

Báránycomb citrommal





Hozzávaló 4 személyre:



  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 cs. kakukkfű,
  • 3 nagy citrom,
  • 1 kicsontozott báránycomb (kb. 1,2 kg),
  • 4 ek. extra szűz olívaolaj,
  • 2 dkg vaj,
  • 1 fej hagyma,
  • 2 babérlevél,
  • só,
  • őrölt bors,
  • 1 pohár fehérbor,
  • 1 tk. keményítő.

Elkészítés:


A kakukkfű levelét, a fokhagymát és 1 citrom héját apróra vágunk. A keverékkel bedörzsöljük a combot, formázzuk, majd főzőzsineggel vagy rafiával átkötözzük. Egy nagy serpenyőben megmelegítjük az olajat és a vajat, és minden oldalán elősütjük benne a combot. Átrakjuk a húst egy tűzálló tálba, hozzátesszük a felaprított hagymát, 1 megmosott és gerezdekre vágott citromot és a babérleveleket. Sózzuk és borsozzuk – a húst is –, és felöntjük a borral. Kb. 190 °C-on másfél óráig sütjük. Miután megsült, a húst kivesszük a tálból, és alufóliával lefedjük. A tálban maradt citromot jól kifacsarjuk, majd a hús levét kislyukú szűrőn át serpenyőbe öntjük. Hozzáadjuk a kevés vízben feloldott keményítőt, és kis lángon sűrűre főzzük. A combot felszeleteljük, és a mártással tálaljuk.











Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma!







A tartalomból:


Ünnepi szárnyalás: Márton-napi lúdtól a karácsonyi kacsáig
Adventi sütik Lajos Maritól
Töltött tekercsek: húsos, piskótás, tojásos
8 hagyma hagymával


Mellékletben: Ajándékötletek Stahl Judit legújabb könyvéből!


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top