Mézeskalács

Báránylapocka fûszeres bundában





Hozzávalók 4 személyre:



  • 80 dkg kicsontozott báránylapocka,
  • 2 ek. olívaolaj,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • só,
  • őrölt bors,
  • fél pohár fehérbor,
  • 4 szelet fehér kenyér,
  • fél l tej,
  • 1 cs. petrezselyem,
  • 1 cs. majoránna,
  • 1 cs. kakukkfű,
  • 3 dkg vaj,
  • 1 tk. keményítő,
  • 1 tojás.

Elkészítés:


A báránylapockát 3-4 helyen, néhány centi mélyen beirdaljuk. Serpenyőben felhevítjük az olajat, és beletesszük az egyik meghámozott fokhagymagerezdet. Aranybarnára pirítjuk, majd kivesszük, és az olajban minden oldalán alaposan elősütjük a húst. Ezután a húst áttesszük egy tűzálló tálba, megsózzuk, borsozzuk, ráöntjük a fehérbort, és 200°C-on kb. 45 percig sütjük. Sütés közben időnként megfordítjuk. A kenyérszeleteket elmorzsoljuk, tálba tesszük, és tejbe áztatjuk. Hagyjuk megpuhulni, majd villával alaposan kinyomkodjuk. A fűszernövényeket 1 gerezd fokhagymával együtt felaprítjuk, majd a keveréket hozzáadjuk a kenyérhez. A tojással és a keményítővel együtt összekeverjük. A keveréket rákenjük a húsra, majd az egészet 15 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a teteje aranybarnára piruljon.


Tipp
Tetszés szerinti zöldfűszerrel díszíthetjük a tetejét.
Hozzáillő köret: Cikóriasalátát vagy zsenge kínai kelt nagyon vékony szeletekre vágunk, hozzáadjuk 1 narancs és 1 citrom kifacsart levét, és kicsit hagyjuk állni benne. Tálalás előtt olajjal, sóval és rózsaborssal ízesítjük.











Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma!







A tartalomból:


Ünnepi szárnyalás: Márton-napi lúdtól a karácsonyi kacsáig
Adventi sütik Lajos Maritól
Töltött tekercsek: húsos, piskótás, tojásos
8 hagyma hagymával


Mellékletben: Ajándékötletek Stahl Judit legújabb könyvéből!


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top