Mézeskalács

Csokoládémousse





Hozzávalók 2 főre:



  • 4 dkg porcukor,
  • 2 tojássárgája,
  • 20 dkg étcsokoládé,
  • 6 dl tej,
  • 3 dl tejszín,
  • 1 tojásfehérje,
  • 1 dkg kakaópor.

Elkészítés:


A cukrot a tojássárgájával habosra keverjük. A csokit a tejjel felolvasztjuk, simára keverjük. A cukros tojássárgájába dolgozzuk a csokoládés tejet és a kakaóport. A tejszínt és a tojásfehérjét habbá verjük, majd ezeket is a krémhez adjuk. Folpackkal kibélelt formába töltjük, és egy-két fokon huszonnégy órán keresztül pihentetjük.


Elkészítési idő: 25 perc+24 óra pihentetés


Tipp
Pár szem meggyet is keverhetünk a masszába.











Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma!







A tartalomból:


Ünnepi szárnyalás: Márton-napi lúdtól a karácsonyi kacsáig
Adventi sütik Lajos Maritól
Töltött tekercsek: húsos, piskótás, tojásos
8 hagyma hagymával


Mellékletben: Ajándékötletek Stahl Judit legújabb könyvéből!


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top