Hozzávalók 6 személyre:
- 6 körte,
- 10 dkg vaj,
- 15 dkg csokoládé,
- 12 dkg liszt,
- 5 dkg élesztő,
- 1 ek. szódabikarbóna,
- 1 kk. őrölt gyömbér,
- 4 dkg cukrozatlan kakaópor,
- 5 dkg nádcukor,
- 2,5 dl tej,
- 2 tojás,
- 3-4 ek. akácméz.
Elkészítés:
A körtéket megmossuk, a magházukat alulról eltávolítjuk, majd elrendezzük őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Nem kell meghámozni őket, és a szárukat is hagyjuk meg! Köréjük morzsolunk 3 dkg vajat, és közepesen meleg sütőben 20-30 percig sütjük. A csokoládé egyik felét vízgőzben megolvasztjuk, a másik felét kis darabokra tördeljük. A lisztet az élesztővel, a szódabikarbónával, a gyömbérrel, a kakaóval és a nádcukorral összekeverjük. Kis lángon megolvasztjuk a maradék vajat. Kislábasban összekeverjük a tejet, a tojásokat és az olvasztott vajat, hozzáöntjük az olvasztott csokoládét, majd az egészet a lisztes keverékbe dolgozzuk, de kissé maradjon szemcsés!
Végül hozzákeverjük a kis darabokra tördelt csokoládét. 6 muffinformát kétharmadig töltünk a keverékkel, a közepükbe 1-1 körtét helyezünk, majd közepesen meleg sütőben 20-30 percig sütjük. Vízgőzben meglangyosítjuk az akácmézet, és tálaláskor meglocsoljuk vele a muffinokat. (1 óra 10 perc)
Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma! | |
Ünnepi szárnyalás: Márton-napi lúdtól a karácsonyi kacsáig Mellékletben: Ajándékötletek Stahl Judit legújabb könyvéből! |