Hozzávalók:
- 15 dkg puha vaj
- 15 dkg cukor
- ½ vaníliarúd
- 2 tojás
- 12 dkg liszt
- 3 dkg darált mák
- 1 kávéskanál sütőpor
- ½ kávéskanál őrölt fahéj
- 1 citrom
- 4 evőkanál tej
- 10 dkg magozottmeggy-befőtt
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gázsütőnél 6-os fokozat), és a muffintepsi horpadásait kibéleljük egy-egy papírkapszlival.
A puha vajat robotgéppel összehabosítjuk a cukorral meg a vaníliarúd kikapargatott belsejével, aztán egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat. Ezután a liszthez szórjuk a darált mákot, a sütőport meg az őrölt fahéjat, és fakanállal a cukros-tojásos-vajas elegybe forgatjuk. Most már az utolsó lépések következnek: a masszára reszeljük a citrom héját, hozzáöntjük a tejet meg a lecsöpögtetett meggybefőttet, és mindezt néhány mozdulattal elkeverjük.
12 muffin lesz belőle.
A recept Stahl Judit Végre otthon! című könyvéből való.
Fotó: Tombor Zoltán
Stahl Judit: Végre otthon! | |
Régóta várt új könyvében Stahl Judit azokat a kedvenc receptjeit gyűjtötte csokorba, amelyek családi ebédek, baráti találkozók vagy épp ünnepi összejövetelek asztalaira valók. Ahogy Judit fogalmazza, ezek mind-mind olyan ételek, amelyekre jó hazajönni. |