Hozzávalók 6 személyre:
- 5 ek. olaj,
- 1 ek. apróra vágott hagyma,
- 2 mentaág,
- só,
- 12 vastag szelet bárányborda,
- 25 dkg puha juhsajt,
- 3 tojás,
- zsemlemorzsa,
- 5 dkg vaj,
- őrölt bors.
Elkészítés:
Serpenyőben felhevítünk 1 ek. olajat, rádobjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk. Ekkor kevés vízzel felöntjük, és beleaprítunk néhány mentalevelet. Megsózzuk, és néhány percig nagy lángon dinszteljük. Hagyjuk lehűlni, hozzákeverjük a szétmorzsolt juhsajtot és még egy kis mentalevelet. A bordákat bemetsszük, hogy kis zseb képződjön a húson, ezt megtöltjük a hagymás-sajtos keverékkel. Összenyomjuk a hús széleit, hogy jól összeragadjanak. A húst felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. A vajat 4 ek. olajjal felmelegítjük, és a bordák mindkét oldalát 2-3 percig sütjük, amíg aranybarnák lesznek. Konyhai papírtörlőre tesszük, lecsepegtetjük, sózzuk, borsozzuk, majd azonnal, melegen tálaljuk.
Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma! | |
Ünnepi szárnyalás: Márton-napi lúdtól a karácsonyi kacsáig Mellékletben: Ajándékötletek Stahl Judit legújabb könyvéből! |