Mézeskalács

Mentás bárányborda





Hozzávalók 6 személyre:



  • 5 ek. olaj,
  • 1 ek. apróra vágott hagyma,
  • 2 mentaág,
  • só,
  • 12 vastag szelet bárányborda,
  • 25 dkg puha juhsajt,
  • 3 tojás,
  • zsemlemorzsa,
  • 5 dkg vaj,
  • őrölt bors.

Elkészítés:



Serpenyőben felhevítünk 1 ek. olajat, rádobjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk. Ekkor kevés vízzel felöntjük, és beleaprítunk néhány mentalevelet. Megsózzuk, és néhány percig nagy lángon dinszteljük. Hagyjuk lehűlni, hozzákeverjük a szétmorzsolt juhsajtot és még egy kis mentalevelet. A bordákat bemetsszük, hogy kis zseb képződjön a húson, ezt megtöltjük a hagymás-sajtos keverékkel. Összenyomjuk a hús széleit, hogy jól összeragadjanak. A húst felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. A vajat 4 ek. olajjal felmelegítjük, és a bordák mindkét oldalát 2-3 percig sütjük, amíg aranybarnák lesznek. Konyhai papírtörlőre tesszük, lecsepegtetjük, sózzuk, borsozzuk, majd azonnal, melegen tálaljuk.











Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma!







A tartalomból:


Ünnepi szárnyalás: Márton-napi lúdtól a karácsonyi kacsáig
Adventi sütik Lajos Maritól
Töltött tekercsek: húsos, piskótás, tojásos
8 hagyma hagymával


Mellékletben: Ajándékötletek Stahl Judit legújabb könyvéből!


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top