Mézeskalács

Nagyon csokis süti





Hozzávalók:



  • 15 dkg vaj,
  • 40 dkg jófajta fekete csokoládé,
  • 3 tojás,
  • 15 dkg barna cukor,
  • 10 dkg liszt,
  • 1 zacskó sütőpor,
  • 2 maroknyi durvára vágott dió, mogyoró és mandula (vegyesen, vagy egyik-másik);
  • a tetejére: 20 dkg tejcsokoládé;
  • a felirat-díszhez: 10 dkg fehér csokoládé.

Elkészítés:


Kb. 30×23 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A vajat és a fekete csokit tűzálló edényben gőz fölött összeolvasztjuk. Egy másik edényben a cukrot habosra keverjük a tojásokkal, majd a két edény tartalmát összeöntjük, fokozatosan beleszórva a lisztet, a sütőport, végül hozzáadjuk a magvakat. Meleg sütőbe tesszük, 190 fokon (5. fokozat) 10 percig kell sütni, és a tepsiben hűlni hagyni. A megolvasztott tejcsokit szépen elsimítjuk a tetején, és a szintén olvadt fehér csokiból az alkalomhoz illő felirattal díszítjük.
Kávézáshoz kitűnő, de nem tartós süti, mert sajnos, hamar elfogy.











Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma!







A tartalomból:


Ünnepi szárnyalás: Márton-napi lúdtól a karácsonyi kacsáig
Adventi sütik Lajos Maritól
Töltött tekercsek: húsos, piskótás, tojásos
8 hagyma hagymával


Mellékletben: Ajándékötletek Stahl Judit legújabb könyvéből!


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top