
![]() |
- 20 dkg csokis keksz
- 10 dkg vaj
- 20 dkg tejcsokoládé
- 20 dkg étcsokoládé
- 1 dl rum
- 20 dkg Nutella
- 6 dl hideg tejszín
- a tetejére 1-2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- a tortaforma előkészítéséhez néhány csepp olaj
Elkészítés:
Kenőecsettel nagyon vékonyan kiolajozunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, majd a vajat folyósra olvasztjuk a mikróban vagy a tűzhelyen, és kihűtjük. Erős turmixgépben, illetve mozsárban finomra törjük a csokis kekszet, elkeverjük a vajjal, és egyenletes rétegben belenyomkodjuk a tortaforma aljába.
Tálaláskor forró vízbe mártott, szárazra törölt késsel körbevágjuk, majd leemeljük róla a kapcsos karimát, és viszonylag vastagon meghintjük cukrozatlan kakaóporral. Csokirajongóknak való álomédesség.
1 torta lesz belőle.
A recept Stahl Judit Végre otthon! című könyvéből való.
Fotó: Tombor Zoltán
Stahl Judit: Végre otthon! | |
Régóta várt új könyvében Stahl Judit azokat a kedvenc receptjeit gyűjtötte csokorba, amelyek családi ebédek, baráti találkozók vagy épp ünnepi összejövetelek asztalaira valók. Ahogy Judit fogalmazza, ezek mind-mind olyan ételek, amelyekre jó hazajönni. |