Hozzávalók 8 személyre:
- 3 gerezd fokhagyma,
- 2 lilahagyma,
- 4 ág kakukkfű,
- 17 dkg vaj,
- egy kb. 2 kg-os báránycomb,
- só,
- őrölt bors,
- 60 dkg burgonya,
- 50 dkg zöldbab.
Elkészítés:
A combot bedörzsöljük a meghámozott és vékony szeletekre vágott fokhagymával. A lilahagymát 10 dkg megolvasztott vajban megpároljuk, a lemorzsolt kakukkfűvel ízesítjük. Hozzátesszük a combot, és nagy lángon elősütjük, minden oldalát megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és 180 °C-os sütőbe tesszük körülbelül 1 órára. Időnként megfordítjuk, és saját levével meglocsoljuk. Közben meghámozzuk a burgonyát, és nagyobb kockákra vágjuk. Levágjuk a zöldbab végeit, és a zöldségeket külön-külön, bő sós vízben megfőzzük. A krumplit nem főzzük túl puhára, lecsöpögtetjük, és serpenyőben, a maradék vajban megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a zöldbabot, megborsozzuk, és néhány pillanatig hagyjuk összeérni az ízeket. A combot és a zöldségeket is azonnal, jó melegen tálaljuk.
Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma! | |
Ünnepi szárnyalás: Márton-napi lúdtól a karácsonyi kacsáig Mellékletben: Ajándékötletek Stahl Judit legújabb könyvéből! |