Mézeskalács

Sült báránycomb





Hozzávalók 8 személyre:



  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 2 lilahagyma,
  • 4 ág kakukkfű,
  • 17 dkg vaj,
  • egy kb. 2 kg-os báránycomb,
  • só,
  • őrölt bors,
  • 60 dkg burgonya,
  • 50 dkg zöldbab.

Elkészítés:


A combot bedörzsöljük a meghámozott és vékony szeletekre vágott fokhagymával. A lilahagymát 10 dkg megolvasztott vajban megpároljuk, a lemorzsolt kakukkfűvel ízesítjük. Hozzátesszük a combot, és nagy lángon elősütjük, minden oldalát megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és 180 °C-os sütőbe tesszük körülbelül 1 órára. Időnként megfordítjuk, és saját levével meglocsoljuk. Közben meghámozzuk a burgonyát, és nagyobb kockákra vágjuk. Levágjuk a zöldbab végeit, és a zöldségeket külön-külön, bő sós vízben megfőzzük. A krumplit nem főzzük túl puhára, lecsöpögtetjük, és serpenyőben, a maradék vajban megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a zöldbabot, megborsozzuk, és néhány pillanatig hagyjuk összeérni az ízeket. A combot és a zöldségeket is azonnal, jó melegen tálaljuk.










 Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma!







A tartalomból:


Ünnepi szárnyalás: Márton-napi lúdtól a karácsonyi kacsáig
Adventi sütik Lajos Maritól
Töltött tekercsek: húsos, piskótás, tojásos
8 hagyma hagymával


Mellékletben: Ajándékötletek Stahl Judit legújabb könyvéből!


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top