Mézeskalács

Sült báránygerinc apró hagymával





Hozzávalók 4 személyre:



  • 1 báránygerinc (1 kg),
  • só,
  • őrölt bors,
  • 2 rozmaringág,
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj,
  • 50 dkg megtisztított apró hagyma,
  • 10 dkg kockára vágott húsos szalonna,
  • 1 pohár fehérbor.

Elkészítés:


Kés hátával kapargatva gondosan megtisztítjuk a húsból kiálló csontokat, majd alufóliába csavarjuk őket, hogy a sütés alatt meg ne égjenek. A gerincet félbehajtjuk, hogy a kétfelől kiálló csontok keresztben álljanak. Megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk a rozmaringlevelekkel, majd spárgával szorosan összekötözzük. A húst tepsibe helyezzük, kevés olajjal meglocsoljuk, ismét sózzuk és borsozzuk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A hagymát bő, forró, sós vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük, és a hús mellé tesszük a tepsibe. Hozzáadjuk a kockára vágott szalonnát, meglocsoljuk egy kevés olajjal, és felöntjük a borral. Legalább 1 órán át sütjük. A hagymát időnként megforgatjuk, a húst pedig saját levével locsoljuk. Sütés után levesszük a csontokról az alufóliát, majd a húst és a hagymát pecsenyéstálra tesszük, meglocsoljuk a szafttal, és így tálaljuk.


Tipp
Hozzáillő köret: 30 dkg kemény, fehér csiperkegombát vékonyra szeletelünk, citromlébe áztatjuk, megsózzuk, és fél órát állni hagyjuk. A levét leöntjük, olajjal és bazsalikommal ízesítjük.











Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma!







A tartalomból:


Ünnepi szárnyalás: Márton-napi lúdtól a karácsonyi kacsáig
Adventi sütik Lajos Maritól
Töltött tekercsek: húsos, piskótás, tojásos
8 hagyma hagymával


Mellékletben: Ajándékötletek Stahl Judit legújabb könyvéből!


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top