Mézeskalács

Végre otthon!

Régóta várt új könyvében Stahl Judit azokat a kedvenc receptjeit gyûjtötte csokorba, amelyek családi ebédek, baráti találkozók, vagy épp ünnepi összejövetelek asztalaira valók. Ahogy Judit fogalmazza, ezek mind-mind olyan ételek, amelyekre jó hazajönni.





Régóta várt új könyvében Stahl Judit azokat a kedvenc receptjeit gyűjtötte csokorba, amelyek családi ebédek, baráti találkozók, vagy épp ünnepi összejövetelek asztalaira valók. Ahogy Judit fogalmazza, ezek mind-mind olyan ételek, amelyekre jó hazajönni.
Olvasói mégse csupán otthon ülésre készüljenek, hanem egy izgalmas, gyakran szórakoztató, és mindig nagyon jó ízű utazásra is. Tájakon és korokon, vidéki konyhákon és háromcsillagos séfek titkain át vezet az út, olyan megállókkal, mint a tartalmas toszkán bableves, a klasszikus francia hagymaleves, vagy az ünnepi ínyencségnek számító skandináv pácolt lazac. Megismerhetjük, hogyan született meg a mindössze bő fél óra alatt elkészíthető narancsos kacsamell receptje, vagy hogy mi tesz igazán finommá Fridi sztrapacskáját. A konyhai kezdők a 10 perces eperparféval vagy épp a nutellás habtortával igazi sikereket





A szerkesztő olvasónaplójából


Stahl Judit könyveit mindig nagy izgalommal vettem kézbe. Már az elsőnél azt éreztem, végre valaki, aki úgy főz, mint én. Sok intuícióval, rengeteg kreativitással és csorduló szeretettel. Már az első pillanattól eltalálta bennem azt a húrt, amitől én magam is azt gondolom, a főzés nem kényszerű mártíromság, hanem mindennapi öröm is lehet, s ez az új könyv is megbízhatóan viszi tovább ezt a vonalat. A pontos és jól követhető leírásokról pedig csak annyit, hogy pont a harmincadik születésnapom előtt egy nappal kaptam kézhez a könyv sajtópéldányát és az ágyam mellett felejtett “munkából”, másnap estére a párom hét nyelven beszélő vacsorát rittyentett…

gyűjthetnek újabb kalandokra, a rutinosabbaknak a tealevélen füstölt malac vagy a tökéletes rántotta elkészítése hozhat új felfedezéseket. Az édességrajongók biztosan szívesen elidőznek majd a tiramisunál vagy a fehér csokis süteménynél, a kevés idővel rendelkezők pedig hálásak lesznek a tárkonyos-gombás harcsa vagy a bazsalikomos tésztasaláta receptjéért.
Ahány oldal, annyi meglepetést tartogat a Végre otthon!, valami azonban sosem változik: Stahl Judit praktikus szemlélete. Ki gondolná például, hogy az ünnepre szánt ételelek, a fűszeres báránysülttől a gesztenyés sült pulykán át a mézes-mustáros sült sonkáig, mind-mind részben vagy egészben előre elkészíthetők, hogy aznap alig kelljen időt tölteni a konyhában? Mondanunk sem kell: az összes recept sokszorosan tesztelt, a leírások pedig pontosak és jól követhetők.

Stahl Judit: Végre otthon!
Kulinária Kiadó 2006





A szerzőtől eddig megjelentek:

Enni jó!
Gyorsan, valami finomat!
Büntetlen örömök

Előkészületben:
Gyorsan, valami finomat!
Az új sorozat első három kötete:
1. Olaszos ételek , 35 perc alatt
2. Csirkés ételek, 35 perc alatt
3. Édességek, 35 perc alatt
Megjelennek: 2007 tavaszán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top