½ kg filézett lazac (bőr nélkül)
2 löket olívaolaj
1 kicsi fej radicchiosaláta
1 db citrom leve
½ marék köménymag
3 löket balzsamecet
fél pohár fehérbor
só, bors
A legegyszerűbb és legfrankóbb lazacrecept a világon.
Elkészítés:
A lazacot mindkét oldalon meglocsoljuk olívaolajjal, gazdagon megsózzuk, borsozzuk. Egy grilledényt felmelegítünk. A salátát kettévágjuk, és a csumáját kivágjuk (nagyon keserű). Ezután vékony csíkokra vágjuk.
A balzsamecetet egy lábasban felmelegítjük, hozzáöntjük a bort és beleszórjuk a köménymagot. A salátát belerakjuk a balzsamecetes-fehérboros-köményes egyvelegbe, és lassú tűzön megpároljuk a salátát.
Amíg a saláta párolódik, dobjuk a lazacot a forró grillre, és süssük oldalanként 6-6 percig. Ennyi idő pont elég a salátának is.
Tálalásnál halmozzuk a salátát a tányérra, és mehet a lazac a tetejére. Bingó
Zenei ajánlat: Lil Louis: French Kiss