nlc.hu
Mézeskalács
Halas curry

Halas curry

Hozzávalók:

• ½ kg lazacfilé ujjnyi darabokra vágva
• 4 löket napraforgóolaj
• 1 rúd fahéj
• 3-4 db kardamomhüvely maggal együtt
• 1 kk. római kömény
• 1 kk. görögszéna
• 1 doboz joghurt
• 1 doboz kókusztej
• 1 doboz paradicsomkonzerv
• 1 ujjnyi gyömbér
• 1 kis fej vöröshagyma
• 1 db csili
• friss koriander (ízlés szerint)
• só, bors







Imádom Indiát. Ez egy alap curryszósz, használhatod bármivel (csirke, sertés, marha). És természetesen hallal.

Első lépés: curry





Mozsárban a római köményt, a görögszénát, a kardamomot, a fahéjat megdolgozzuk egy kicsit. A napraforgóolajat felforrósítjuk (azért használunk napraforgóolajat, mert sokkal magasabb fokon ég el, mint az olívaolaj), és mehet bele a megdolgozott fűszerrengeteg (koriander ízlés szerint), plusz a csili ízlés szerint (az én ízlésem szerint min. 4 darab friss). Pattogtassuk egy kicsit, és öntsük fel a paradicsommal. Egyet forr, és jöhet a kókusztej. Alaposan keverd össze, és főzd 10-15 percig. Egy tányérba öntsd ki a joghurtot, merj rá egy pár kanállal a forró alapléből, és keverd csomómentesre. Ha ezzel megvagy, öntsd vissza a lábasba a hallal együtt.

Főzd az egészet 20 percig, és tálald.

Köretnek készíthetsz basmati rizst, bár én mindig kenyérrel tunkolom ki.


Zenei ajánlat: Amar-Yarada (Nirvana Lounge vol. 1 – Nirvanesque)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top