Hozzávalók:
1 kg filézett, keményebb húsú halacska ujjnyi darabokra vágva (tőkehalfilé, lazac, tengeri süllő)
1 zellerszár
1 vöröshagyma
1 sárgarépa
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 marék finomra vágott friss fűszer (bazsalikom, oregánó, zsálya)
1 db 400 g-os daraboltparadicsom-konzerv
1 liter forró víz
olívaolaj
só, bors
Elkészítés:
A vöröshagymát, a zellert, a répát, a fokhagymát a lehető legapróbbra szeleteljük. Az olívaolajat forró lábasba öntjük, és megpároljuk rajta a zöldségeket. Ha a zöldségek megpuhultak, mehet a paradicsomkonzerv. Amikor felforr, dobd bele az ujjnyi darabokra vágott halfilét, és öntsd föl a forró vízzel. Ekkor még mehetnek a friss fűszerek, és az egész levest gyöngyöztesd 20 percig.
Ennyi idő pont elég, hogy a hal elkészüljön.
Tálalásnál szedd a levest egy nagy tányérba, és fogyaszd egészséggel.
Zenei ajánlat: Jovanotti: Serenata Rap