Hozzávalók:
1 kg pisztráng
1 kg burgonya
10 dkg szalonna
2 fej vöröshagyma
2 db zöldpaprika
2-3 db paradicsom
1 db citrom
1 kis pohár tejföl
1 marék kakukkfű
olívaolaj
só
bors
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. A főtt krumplit lecsöpögtetem, egy tepsibe rakom, és 170 fokon ½ órát sütöm.
Míg a krumpli sül, a megtisztított pisztrángot alaposan megmossuk kívül-belül. Fogunk egy viszonylag éles kést, és szabályosan beirdaljuk mindkét oldalát. A hagymát lereszeljük, a paprikát apróra vágjuk, a szalonnát pedig vékonyan felcsíkozzuk. Fogjuk a szalonnát és a késsel vágott résekbe tunkoljuk, utána pedig mehet a szalonna után a hagyma és a paprika. Megsózzuk, borsozzuk. Ekkor meglocsoljuk a citrom levével, és a hasüregbe helyezzük a kakukkfüvet.
A maradék hagymát, paprikát és paradicsomot felkarikázzuk.
A krumplit kiveszem a sütőből, és ráhelyezem a halat. A felvágott zöldségeket a hal köré szórom, és mehet is vissza a sütőbe ½ órára.
A sütés végén kiveszem, meglocsolom tejföllel, és sütöm még 10-15 percet.
Tálaláskor a halat középre helyezzük, köré szórjuk a zöldséges krumplit és jó étvágyat!
Zenei ajánlat: Quimby: Autó egy szerpentinen